divendres, 18 d’abril del 2008

STOP PENALITZACIÓ A L'OKUPACIÓ !!!


ABSOLUCIÓ PER LES 32 ENCAUSADES AL JUDICI DEL KORKIII !!!


Els propers dies 21, 22, 23, 24 i 25 d'abril, es reprendrà a Terrassa el macrojudici a 26 de les 32 persones encausades pel desallotjament del KORK III. Continua, doncs, el judici que va iniciar el mes de novembre de l'any 2003 i que s'ha interromput diverses vegades degut a les greus irregularitats durant la fase d'instrucció i a la vulneració del dret a la defensa d'alguna de les encausades.





KORK- III, obrint espais a les lluites populars.

El casal KORK-III es va okupar el 27 de setembre del 1998 pels col·lectius Acció Autònoma i Dones Anti-Sistema, i també per membres de l'Assemblea d'Okupes de Terrassa. L'okupació d'aquest centre social va durar nou mesos, en què es van realitzar activitats: exposicions, assemblees de col·lectius i accions diverses. Un edifici mort després de dècades d'abandonament va reviure i es va convertir en un espai socialitzat obert a col·lectius i persones de la ciutat.



KORK-III, la repressió i la justícia injusta.

El 17 de juny del 1999 i sense previ avís, una multitudinària dotació d'antiavalots de la Policia Nacional va desallotjar i detenir a 32 persones que ens trobàvem dins la casa. La Policia va entrar sense mostrar cap ordre de desallotjament, disparant pilotes de goma i rebentant les parets a cops de mall. Una vegada a dins, emprant com a arguments els cops, els crits, els insults i les amenaces, van separar als homes de les dones per tal de registrar-nos i, de passada, humiliar-nos. Després de fer-nos esperar a què arribessin manilles i brides per lligar-nos a totes, ens van arrossegar cap a l'exterior de l'edifici per un passadís d'impunes porres i botes. Sense poder salvaguardar la nostra intimitat, ens van fer anar caminant pel mig del carrer fins a la comissaria, a cara descoberta i lligades. Després d'esperar mitja hora més a l'entrada de comissaria i encara a la vista dels i les vianants, van tornar a separar als homes de les dones i ens van amuntegar unes poques cel·les que tenien buides a Comissaria. Durant la detenció en cap moment ens van informar quins n'eren els motius ni quins càrrecs se'ns imputaven. Tampoc van permetre el reconeixement mèdic de la gent ferida que ho demanava, anar el lavabo o l'accés a compreses per les noies que en necessitaven.


Al cap de pocs dies de sortir en llibertat les 32 persones detingudes vam presentar una denúncia al jutjat de guàrdia de Terrassa contra la Policia Nacional per les irregularitats i il·legalitats comeses durant el desallotjament i la nostra detenció. Finalment i com és habitual, el jutge va arxivar les nostres denúncies. En canvi, després d'uns anys de voltar d'un jutjat a un altre, la fiscalia va formalitzar una acusació contra les persones detingudes al KORK-III que érem majors d'edat pels càrrecs d'Usurpació i Desordres, el d'Atemptat contra l'autoritat, el de Danys i una falta a l'Ordre públic. La suma de totes les peticions de pena i multes suposa una condemna de més de cinc anys de presó per a cadascuna de les persones que ens trobaven a l'edifici durant el desallotjament. D'altra banda, aquest empresonament suposarà un fort cop pel funcionament de molts moviments socials de Terrassa: feministes, ecologistes, de contrainformació, antirrepresius, sindicals, independentistes, d'antiglobalització, d'artistes, d'okupes, ... Finalment, la condemna comportarà situacions personals plenament injustes per a 32 persones que, amb la seva lluita quotidiana han pretès aportar solucions al problema de l'habitatge, a l'especulació urbana i a la manca d'espais per a la sociabilitat i la creativitat intel·lectual i artística. En definitiva, aquest judici és un altre atac a les lluites de transformació social, és un altre judici polític.

LA REPRESSIÓ NO ENS FARÀ CALLAR !!! PROU JUDICIS POLÍTICS, ABSOLUCIÓ PELS 32 OKUPES JA!!! ORGANITZEM LA RESISTÈNCIA I LES LLUITES POPULARS !!!