divendres, 25 de maig del 2007

Presentació del llibre Medis Obrers, Innovació Cultural a Sabadell amb Eduard Masjoan


El passat dissabte 19 de maig es realitzà la presentació a càrrec d'Eduard Masjoan del seu llibre publicat recentment, Medis Obrers i Innovació Cultural a Sabadell.

La importància de la cultura en qualsevol època, però sobretot durant les èpoques d'agitació i de revolució en tots els àmbits. L'escola d'Edgardo Riccetti, el sindicat del textil, la cooperativa, les masies de can rull, en Llum de la Selva, l'Obrera...

Una xerrada que ens feu una breu pinzellada sobre tot un món realment oblidat i amagat del Sabadell del segle passat. I alhora, una xerrada que ens obrí moltes escletxes sobre el passat ben recent i aquesta recuperació de la memòria històrica de la qual tan es parla i de la qual continua sent tan poc fructífera.

Tal i com exclamà el nostre ex-alcalde de sabadell, Antoni Farrés, mentre jo estigui al capdavant de la ciutat no deixaré que aflori cap record ni cap idea del moviment anarquista obrer que hi hagué a la ciutat. Tot el contrari doncs, excel·lentíssims senyors, gairebé ja no en queda res.

Així doncs, voteu, voteu, però després no us queixeu!!